7 Şubat 2014 Cuma

Serpıco Türkçe Full izle

lk önce yönetime elindeki bilgileri veren SERPICO, yönetimin gerekS şekilde davranmadım görür. ‘36 adres verdim, daha ne istiyorsunuz? Soruşturmayı ben değil, siz yürütüyorsunuzr ve "Merkez bu soruşturmayı yapmalı, deği mi?' diyerek tepki gösteren genç poks. kuruma güvenini kaybetmştir. Yolsuzluk, yönetimdeki aksaklıkların bir belirtisidir. Yönetimin de yolsuzluğa bulaştığını gören SERPICO'nuı tek yapacağı şey kurumunu ihbar etmektir. Ancak, bu seferde “Biz kirli çamaşırtanmızı kendimiz yıkanz” görüşü ile engellenmektedir. İhbar etmek (vvhistleblaıving) kolektif kiiürlerde olumsuz bir davranış olarak algılanarak ispiyonculuk" olarak adlandınlır. Bu durumlarda hbar eden kişi sadakatsizlkle suçlanır. Aslında ihbar eden kişi başka bir bakışla, topluna ve mesleğine karşı olan ette sorumluluğunu yerine getirmektedir. Kişiler bu iki gerçek arasında kalarak büyük bir stres altında kalmaktadırlar. Daha sonra kuruma güvensizliğini “İfade vermiyorum, bu işten sorunlu kişiler yolsuzluğun üstüne gitmiyorlar!” diyerek ortaya koyan SERPICO ancak kurumdan ayrılırken ifade verebilmiş ve sonunda başka bir ülkede yaşama karan vermek zorunda kalmıştır. SIRA DIŞI BİR SİNEMACI.

27 Temmuz 1927de doğmuş olan Stanley Kubrick. sinema dünyasnın en tanınmış yönetmenlerinden biridir ve ayru zamanda prodüktörlük, senaristtik, shematograflık ve editörlük de yapmıştır. Yahudi bir arme ve babanm oğlu dan Kubrick, shemaya giden yola fotoğrafçılıkla başlamıştır ve fotoğraf konusundaki tutkusu da babasının kendisine on üç yaşnda aldığı Groflex marka fotoğraf makinesiyle tetiktenmiştir. Yine babasının öğrettiği satranç da Kubrick için hayat boyu sürdüreceği bit tutku olmuştur Başansız bir öğrenci dan ve okulla ilgili hiçbir şeyin kendisini ilgiendirmecfiğini belirtmekte bir sakınca görmeyen Kubrick, caz müziğe de merak sarmış, baterist olarak bir kariyer edinme adına çabalamış ancak 1946yılında Look Dergisinde fotoğrafçı dmasıyta kariyerine farklı bir yön vermiştir. Hayatı boyunca imzasını attığı on üç filmin ardından, son fflni Gözleri Tamamen Kapalının (Eyes \Afoe Shut 1999) son sahne çekiminden dört gün sonra, kalp krizi geçirmesi üzerine uykusunda Kubrickin hayatı sona ermiştir.
Karakteri:
Yaşamı süresnce toplumdaki münzevi dahi imajı, dünyadan elini ayağını çekmiş megaloman bir deliye dönüşmüştür, aıcak cou yakından tanıyanlar bu her iki kavrama da sıcak bakmamışlardır. Sıkı aile ve arkadaş üişkieri dan Kıforick. eskiden sahip olduğu pilotluk lisansına tezat oluşturacak şekilde uçma korkusuna sahiptir. Bu nedenle hayatrın sonkrkydını genelde İngiltere'de geçrmş. ancak uzaktaki yakınlan ve iş adardan le irtbatını hiç koparmamıştr. Michael Herr, gece gündüz fark etmeden saatlerce telefon konuşması yapması nedeniyle Kubrickrn öldüğü gün kendisiyle görüştüğünü söyleyen bir sürü insana inandığını belrtmektedir
Evinde bâr sürü kedi ve köpek besleyen Kubrickin eski eşi Christiane. zaman zaman onlan fihı setierrıe de götürerek beraber daha çok zaman geçirmeye çabaladığını beSrlmekte-dr. Hayvanlara inanılmaz bir sevgisi olduğu yaknlanoca biinen Kubrickin çarpıca bir hatırası da Fı* Metal Jacket'ın (1987) çekimleri sırasında kazayla br grup tavşann ddürifrnesi üzerine son derece üzüldüğü ve o gün için çekimin geri kalanım iptal ettiği şeklindedir.
Bunun yanında avukatı ve arkadaşı Philip Kaptan da Kubrick'in önemli bir görüşmeyi son anda iptal ettiğini çünkü bütün geceyi ölmekte otan bir kedinin başında geçjrcSğini ve görüşme yapamayacak durumda olduğunu anlatmaktadır.
Hayvanlara karşı böyle bir sevgi besleyen Kubrick'in beraber çalıştığı kişilere karşı ise düşüncesiz ve kaba olduğu, başkalannın duygulanna karşı duyarsız kaldığı, soğuk bir karakteri olduğu izlenimi yaygın bir şekilde dile getirilmektedir. Dr. Garipaşk (Dr. Strangelove, 1964) oyunculanndan James Earl Jones da Kubrick'in aktörlerin kendi yaratrcılıklannı kulanmalanna izin vermektense onları büyük bir desende enstrüman olarak kullandığını belirtmiştir. Kubrick ie çalışanla-, hiç iltifatta bulunmadığını, boş vermelerinden korktuğu için fazla takdir etmediğini, ancak film bittiğinde ve filmi bir "deha harikası" olması halinde onları övdüğünü ifade etmişlerdir. Bu kişilerden Michael Har, Kubrick'in çok ucuz ve para konusunda fazla et açık olduğunu, beraber iş yapmak için çok kötü bir seçim olduğunu belirtmiş, Kirk Douglas ise Kubrick'in uzlaşma konusundaki isteksizfiğini, kontrol edemediği egosunu ve gaip olarak çalışmaktan ziyade kendi işi olarak film yapma kararlılığını eleştirmiştir. 
Kaynakça : xnetworkegitimi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

film izle