5 Ocak 2014 Pazar

12 Years a Slave (2013) 12 Yıllık Esaret izle türkçe alt yazı

12 Yıllık Esaret - 12 Years a Slave 2013 Filmi.
” Brad Pitt‘in yapımcılığını üstlendiği film 7 dalda altın küre adayı ve Dünyada üncü Esaretin Bedeli filmine rakip olarak gösteriliyor.
Solomon Northup’ın 1853 yılında yazdığı ve kendi hikayesini anlattığı romanından uyarlanan filmde Northup, ABD’nin kuzeyinde yaşayan özgür bir insanken, kaçırılarak köle yapılmış ve 12 yıl köle olarak çalıştırılmış. Konusu: 1841′de New York’ta yaşayan Solomon Northup, kendisini müziğe adamış siyahi bir adamdır.
Ailesiyle birlikte yaşayan Solomon, özgür yaşayan ve istediği şeyleri yapabildiği için mutludur.
Fakat bir gün bir müzik işi için 2 adam ile tanışır ve çalışmak için Washington’a gider. İnandığı medeni dünya alt üst olur çünkü kendisini kaçırıp Güney’de bir çiflikte köle olarak çalışması için satarlar.
Özgürlüğünü korumak için verdiği tüm emekler ve mücadele yerle bir olmuş, hayatı kabusa dönmüştür. Bu cehennemde Solomon acıyı, şiddeti, küçük düşürülmeyi yeniden öğrenecek ve isyan etmeye cesareti olmayan br grup insanın umutsuzluğuna şahit olacaktır. 
12 Yıllık Esaret bir adamın hayatta kalma ve özgürlük mücadelesinin inanılmaz gerçek hikayesinden uyarlanmış. İç Savaş öncesi Amerika Birleşik Devletleri’nde New York’ta yaşayan özgür bir siyahi olan Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor) kaçırılır ve köle olarak satılır. (Michael Fassbender'ın canlandırdığı kötü kalpli bir köle sahibiyle somutlaşan) zalimlikle ve beklenmedik nezaketle karşı karşıya kalan Solomon hem hayatta kalmak hem de onurunu korumak için mücadele eder. Unutulmaz yolculuğun on ikinci yılında Solomon’un köleliğin kaldırılmasını savunan Kanadalı biriyle (Brad Pitt) tanışma şansına erişmesi hayatını sonsuza dek değiştirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

film izle